Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Özdisan Elektronik San. Tic. A.Ş.’ye Ziyaret

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Saatçı, öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Saatçı ile öğretim elemanlarından Arş. Gör. Umut Cem Oruçoğlu ve Arş. Gör. Mert Hayar, olası iş birlikleri için Özdisan Elektronik San. Tic. A.Ş.’yi ziyaret ettiler. Mezunlarımızdan Ömer Berat Noyan ve Batu Hatipoğlu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen ziyarette; öğrenciler için teknik gezi, uzun dönem staj ve uygulamalı ders gibi konular üzerinde görüşmeler yapıldı.

Mühendisliğe Hazırlık Seminerleri

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ile Elektrik Mühendisleri Odası iş birliğinde, öğrencileri "Mühendislik İş Hayatı ve Elektrik Mühendisleri Odası" hakkında bilgilendirmek amacıyla seminer düzenlenecek. F. Kemal Özoğuz ve Erkan Solmaz’ın konuşmacı olacakları etkinlik, 14 Aralık Perşembe günü saat 14.30’da Bakırköy yerleşkesi Ataköy binasındaki Amfi ZD3'te gerçekleştirilecek. Tüm öğrencilerimizi etkinliğimize davet ediyoruz.

“Elektronik Devre Tasarımı ve Üretimi”

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından, öğrencileri "Elektronik Devre Tasarımı" hakkında bilgilendirmek amacıyla “Elektronik Devre Tasarımı ve Üretimi” başlıklı etkinlik düzenlenecek. DEKA Elektronik şirketinden Genel Müdür Yardımcısı Oktay Nak ile Ar-Ge Yöneticisi Serkan Şengül’ün konuşmacı olacakları etkinlik, 24 Kasım Cuma günü saat 13.00’te Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Tüm öğrencilerimizi etkinliğimize davet ediyoruz.

Elektrik Serbest Müşavir Mühendis (SMM) Belgesi Sertifika Programı

Üniversitelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinden mezun olup Serbest Müşavir Mühendis (SMM) olarak çalışmak isteyen mühendislerin “Elektrik 1 kV. Üstü ve 1 kV. Altı Tesisler SMM Belgesi” alabilmeleri için, EMO Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği’nin 9. Maddesinin 8. fıkrası gereği almaları gereken derslere yönelik SMM Yetki Belgesi Ders Tamamlama Programı gerçekleştirilecektir.

Başlangıç Tarihi: 23 Ekim 2023

Başlangıç Süresi: Her modül için 42 Saat/7 Hafta

Mühendislik Fakültesi ile DEKA Elektronik A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü

İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile DEKA Elektronik A.Ş. arasında staj ve eğitim alanlarında iş birliklerinin önünü açacak protokol imzalandı. Vekil Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ile DEKA Elektronik Genel Müdür Yardımcısı Oktay Nak’ın imzaladığı protokol kapsamında; Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine üç adet staj kontenjanı tanınarak, teknik gezi, seminer gibi eğitim faaliyetleri ve mezuniyet sonrası istihdam fırsatları sunulacak.

Arş. Gör. Ahmet Aytuğ Ayrancı TRT RADYO 1'e Konuşmacı Olarak Katıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ahmet Aytuğ Ayrancı, 15 Mart 2023 tarihinde TRT RADYO 1 kanalında yayınlanan “Çevrimiçi” programına konuk oldu. Programda, “İHA’ların Afet Sonrası Haberleşmedeki Rolü” konusu ele alındı.